44 Ulrichen naar Ladstafel

De laatste dag in Zwitserland

De tocht over de hoogste pas hebben we in 2 stukken verdeeld. Daarom kunnen we het er nu van nemen: we lopen door het Nufenendal omhoog tot aan de bushalte bij Ladstafel.

Vanaf ons hotel naar de ingang van het dal, langs een boerderij van de familie Blatter. Dan gaat het weer flink omhoog, de normale wandelweg is even buiten gebruik, dus we lopen via een extra paadje, over een grashelling. Flink doorklimmen. Dan een stukje langs de weg en dan wordt het alweer mooi lopen. Over een grote hangbrug en onder langs een weiland. Marmotten in de verte.

 

Er lopen en zitten veel mensen in het dal. Het wordt breder, maar tegelijkertijd wordt het ook steiler. We nemen pauze, er is een hert dat ons van boven in de gaten heeft gehouden. Dan komen we bij de oude brug over de Agene bij Ladstafel. Omdat de bus nog lang niet gaat, lopen we een eindje opzij. Mooie bloemen, een speciale Apollo vlinder. We lopen terug en willen lager langs. Frank doet het veel stoerder als ik, dus ik moet nog meer dalen. Kom bijna in de koeienmodder vast te zitten. Bij de brug wachten we op de bus, kijkend naar een kudde heel tevreden varkens. Op een alpenweide wonen bevalt ze.

In het hotel nogmaals buiten eten en dan in de nacht weerkaatst weer een knetterend onweer in het grote dal, een imposant geluid.

10 km wandelpaden