25 van Saint Amarin naar Rouge Gazon

Het mooiste grasveld in de Vogezen

Dit wordt dan weer klimmen, naar een berghotel. Het is niet de standaard route, we moeten eerst naar de GR5.

Dat gaat vrij vlot. Er is een ferme auberge onderweg, maar die wordt net verbouwd, niet voor de eerste keer is het dus voor ons een auberge fermée. Nu ja, ze hebben tenminste nog water voor ons toen we het vroegen.

Dan komen we op de GR5 en volgt een wel erg steil stuk. We lopen 100 m onder de kam en de berg is steil, donker en het pad tussen de beuken wordt heel geleidelijk steeds smaller. Ik denk: is er geen alternatief, maar dan wil ik ook al haast niet meer terug. Dan een klein zigzagje omhoog en het loopt wat beter. We dalen ongeveer 100 meter en krijgen zicht op een diep liggend meer. Nu gaat onze weg naar Rouge Gazon, van de GR5 af. Dat is alweer een steil pad, wel wat breder. Rouge Gazon is een groot berghotel, in de stijl van eenvoudige skihotels. Onze goedkope kamer heeft geen uitzicht, maar dat hebben we al genoeg gehad.

En bovendien hebben ze enorme terrassen, waar we een hele tijd lekker zitten. Dan is er een standaard avondmaal, eenvoudig maar goed eten. Er komen koeien naar het hotel, de weiden hebben geen hekken.

We lopen ze wat achterna, zien een vos in de verte.

14 km, 1000 meter stijgen, deel van de weg lastig. Maar wel mooi.