30 St Hippolyte naar Goumois

De Jura in

Dit is de laatste dag die we samen lopen, ik ben van plan om daarna nog een aantal dagen alleen door Zwitserland verder te gaan. Niet de GR5 volgen vandaag, in plaats daarvan wat langer langs de Doubs. Eerst de rivier over en aan de andere kant omhoog. Sparrenbossen van de Jura, heel anders als de Vogezen. Bovenop zie je een plooi van de Jura, maar niet erg duidelijk. De dorpjes hebben heel andere huizen, een stuk hoog witte steen en een donkere houten schuurkant. Kleine ramen.

 

We lopen langs een aantal kleine dorpjes met daartussen weilanden omzoomd met donkere sparrenbossen. Ferriere, Trevilliers, Fessevilliers. Tussen de laatste twee dorpen is het geen leuk stuk, een drukke weg. Maar na Fessevilliers kunnen we mooi afdalen langs een mooi kerkje naar de Doubs. Diep onder in het dal. Een cafe bij een molen. Daarna relaxt langs het water, lekker kabbelend langs ons heen.

 

Deze Doubs kennen we stroomopwaarts, met de kinderen kamperend in St. Ursanne. Daar waren de douches zo, dat we ons liever schoonspoelden in de Doubs, tussen de jonge forelletjes. In Goumois ligt ons hotel 200 meter de heuvel op, dat kan ook nog wel. Voor we omhoog lopen, kijken we waar morgen Franks bus vertrekt in Zwitserland. Dit hotel is het complete tegendeel van St. Hyppolyte: lux en met een heel sjiek restaurant. Alle eten heeft torentjes, we zijn erg verkeerd gekleed, maar ach, geeft niks. We hadden beter wat eenvoudiger aan de rivier kunnen blijven.

24 km, niet heel interessant, laatste stuk langs de Doubs erg mooi.