34 Rapperswil naar Hasle

Naar het Emmental

Ik krijg lekker ontbijt, ben de enige gast. Dan naar Bern met de trein om de bus naar Rapperswil te nemen. Beetje raar om terug te reizen naar de plek waar je vertrekt. In Bern moet ik op een bus wachten in een voorstadstation. Die postbus staat er niet, er staat alleen een stadsbus. Op het moment dat die weg rijdt, realiseer ik me dat dit mijn bus was. Wat nu? Ik heb geen zin om een uur te wachten en besluit naar Munchenbuchsee te gaan en van daar te lopen. Dat komt van dat gereis!

 

Daar moet ik wel eerst een snelweg over, maar als ik weer boven ben, is de grote stad al ver achter mij. Ik kom via Ballmoos, alweer allemaal houten boerderijen, naar Zuzwil. De eerste hogere heuvels komen in zicht, de bergen liggen verscholen achter deze heuvels. Maar soepel lopen. Van Zuzwil naar Jegenstorf, dat is wat groter en heeft een herenhuis. Langs een fietspad naar Munchringen, daar moet ik weer een snelweg kruisen.

 

Ik steek tussendoor, opeens sta ik oog in oog met een vos, die even niet weet wat te doen maar dan het maisveld in schiet. Over de snelweg en dan kom ik in de buurt van het Emmental. De boerderijen blijven gelijk, maar het landschap raakt meer geplooid. Eerst nog naar Hettiswil, dan kom ik in het dal van de Krauchtalbach. Daar moet ik uit langs een steile helling, er loopt alleen een voetpad. 100 m omhoog, maar met wat moeite. Meteen een ander gezicht, op nauwe dalen. Via Zimmerberg omlaag naar Oberburg. Het is nog niet laat, ik kan hier het treintje nemen of nog naar Hasle lopen. Ik doe het laatste.

 

Mooie wandeling met zicht op het Emmental, boerderijen vol met bloemen. Langs een golfbaan, waarschuwing dat de ballen tegen je kop kunnen komen, maar dat doen ze gelukkig niet. Ik kook weer voor mezelf in de B&B, lekker rustig. Er komen nu wel andere mensen slapen, maar dan heb ik al gedoucht.

27 km, meest asfaltweggetjes, maar heel rustig. Mooie wandeling