54 17 april van Gattinara naar Recetto

Regen op het binnenplein

 

We worden niet leuk wakker, want het regent echt hard. We vertrekken als het iets minder wordt en kopen in een paar echt Italiaanse winkeltjes eten voor onderweg. De bejaarde Italianen die ook hun spullen kopen vinden dat we niet naar Genua moeten, maar naar Turijn, daar is het veel mooier. We krijgen 30% korting op onze peren.

 

Toch onderweg naar de regenachtige dijk langs de Sesia. Het loopt makkelijk, maar vrij saai: de rivier laat zich maar heel soms zien. De vogels fluiten volop. Tijdens de lunch aan een hoog stukje oever zien we een ijsvogel onder ons voorflitsen.

 

Daarna steken we de rivier over. Enorme bomen met blad er al aan zijn aangespoeld op de droge grindstukken, het moet een week eerder imposant zijn geweest tijdens de overstroming door regenval en smeltvloed.

 

Eenmaal klopt de weg niet, omdat er een schietbaan is waar je niet op mag. Maar de weg loopt er zo omheen. We naderen de snelweg en trein naar Turijn. De Sesia stroomt door, wij lopen opzij om een bus te halen die om 5 uur bij een zwembad langskomt. Om 4 uur zien we al een bus rijden in de verte. Dat blijkt later waarschijnlijk onze bus geweest te zijn. Zomertijd? In the middle of nowhere, hotel in Vercelli, want in de buurt zijn alleen grote outlet winkelcentra.  We gaan over naar ons noodscenario en bellen het hotel. Ze willen ons wel komen halen. Voelt stom, zo de tweede dag. Vercelli voelt als een flinke stad, we eten lekker in ons hotel, maar het is geen pelgrimsplek. Dit was door de regen een echte doorploegdag!

23 km, voornamelijk wandelpaden