23 mei Van Don Bosco naar Poggio Bustone

 

Vandaag gaan we echt hoog, maar het is helaas bewolkt. Nou ja, we hoeven er niet veel moeite voor te doen, we zijn al hoog. De weg is niet lastig, mooie bloemen. Een mooi luizenkruid, affodil, muggenorchis, vliegenorchis. We lopen eerst een stuk langs de asfaltweg, slaan dan af langs een duidelijk aangegeven pad. De wegwijzer staat naar Torre Fuscello, pas als we daar zijn zegt mijn hoofd: Torre is toren, ach ja logisch? Een stukje omhoog langs een prachtig ruisende beek en dan komen we op een drukke weg en ik zeg om de één of andere reden linksaf in plaats van rechtsaf.

Nadat we een kilometer gelopen zijn overtuigt Anne me ervan dat ik toch echt een fout heb gemaakt. Stom. We lopen terug en moeten alsnog anderhalve kilometer verder langs die weg. Dan een stuk omhoog naar een bospad tussen grote beuken. Veel vogelnestorchidee en  na een tijdje vinden we echt heel fraaie orchideetjes, inieminiebloemetjes van 5 tot 10 cm, koraalwortel. Er is een nieuwe schuilhut voor de herders gebouwd. Die zijn er niet, honden passen op de schapen en die blaffen als we ze fotograferen. We komen bij een klein Franciscuskerkje, helaas weer dicht. Dan begint de afdaling naar Poggio.

Halverwege begint het toch echt te regenen, het is ook nog best ver. We moeten nog een rivier over, daarvoor een flinke kilometer stroomopwaarts. Stroomafwaarts kiezen we nog een keer het verkeerde pad, alleen loopt dat ook naar het dorp.

 

Poggio ligt op een steile helling, dus je moet al snel flink omhoog. In onze B&B zijn al andere wandelaars aangekomen, ook de derde kamer gaat door pelgrims bezet worden. Eenvoudig, maar met een mooie badkamer. Nu gaan we eerst alsnog naar het klooster, fraai geheel, deels in de rots uitgehouwen. En eten kopen en een restaurant zoeken om te eten. Het klooster lag toch weer 100 m omhoog, wel een mooi uitzicht op het dorp. We kunnen vervolgens alleen met moeite een restaurant vinden en de supermarkt. Net terug in de B&B  als de regen losbarst met een mooie regenboog over het dorp.

Het eten in het kleine restaurantje is heerlijk, we kletsen met de Zwitserse vrouwen, twee aardige  vroedvrouwen uit de buurt van Zürich.