2 mei Valfabbrica

 

Vandaag al weer de één na laatste tocht. Het zal één van de mooiere worden.

Eerst het vlakke dal uit langs de Romeinse weg. Eerst loopt het kaarsrecht richting Assisi. Het is maar een klein weggetje nu, soms wordt het zelfs een wandelpaadje. Als je omkijkt zie je Gubbio en precies in het verlengde van de weg dat stadspaleis. Vast niet toevallig. We doen boodschappen in een grote discounter.

Langs de weg wat huizen, we komen in een dorpje warempel bij een cafeetje bij een benzinepomp. Daar zitten en staan meerdere pelgrimswandelaars. Maar een bankautomaat is er niet te vinden, we hebben niet veel contant geld bij ons en overnachten in een agriturismo. We moeten maar zien.

 

Nu gaat de weg omhoog, langs mooie dalen vol bloemen en mooie uitzichten. Het is prachtig weer en de weg afwisselend genoeg: kapelletjes, een heel rare rivieroversteek, veel orchideeën. En een petitie tegen een vuilverbranding, die we ook tekenen. Onder ons ligt een stuwmeer, maar daar zit nog geen water in. Terwijl het toch al lang op kaarten staat.

 

Als we moe en dorstig beginnen te worden nog een kapel. We tappen wat water en het blijkt ook een nieuw pelgrimsonderkomen te zijn. Een Jezuiet laat me zien wat ze allemaal hebben gemaakt. Het is een mooie plek, helaas hebben wij al een reservering.

 

 

Nog een bocht en een klein schuurtje langs de weg, richtingwijzer er naar toe. Prachtige fresco van Maria, wie heeft dat gemaakt? We offeren een stekelvarkenpen.

Dan moeten we nog een flink stuk verder, prachtige dalen met mooi zicht vandaag. Nog maar een banaan eten bij een dichte kapel. Langzaam nog 200 m omhoog, opeens weer een veld met veel soorten orchideëen. Dan op naar een kasteel, bij Tenuta Biscina.

 

 

 

Aangekomen in de agriturismo blijken er nog 3 andere groepen wandelaars te zijn. Amsterdammers, Oostzwitsers en Amerikanen. Iedereen krijgt hetzelfde eten, eenvoudig maar goed. En iedereen kan verblijven in een zomerappartement, voor ons luxe groot, er had makkelijk nog een ander stel bijgekund. Ik zit nog een tijd op de helling buiten met Renke te telefoneren. Prachtig uitzicht.