48 Domodossola naar Molini

Een zijdal in de richting van de Monte Rosa

We hebben al gemerkt dat het hier steil is op de hellingen. En het is niet overal duidelijk aangegeven wat de wegen zijn. Spannend dus. Na het uitstekende ontbijt betalen we met wat moeite: het pas-systeem doet het niet en we moeten eten en slapen apart betalen. Verder was het een prima plek voor een rustdag.

 

We zoeken de weg op naar het zuiden en lopen voorzichtig langs de hellingen. Met wat gezoek komen we tot aan Tappia. Volgens de Zwitserse kaart kun je vandaar schuin naar Villadossola. Nou, mooi niet. We kunnen geen pad vinden en nemen de weg. Wel twee km om, en het is heet. We denken: zo komen we niet in Molini. Dus een stuk de bus, van Villadossola naar Piedimulera, waar het zijdal begint. Ook daar hebben we weer 20 min nodig om de juiste weg te vinden.

 

Dan klimmen we 200 m omhoog en lopen langs het dal richting Monte Rosa. Hier is het mooier, minder verkeer, mooi uitzicht op de hoge bergen. Er is een weg langs de graanmolens, die volgen we min of meer. Dan is de weg opeens afgezet met roodwit lint en moeten we toch weer naar de weg. Niet erg bemoedigend: dit is pas het begin van Italie! We moeten nog een twee kilometer over de vrij drukke weg in het dal, dan kunnen we weer langs de helling. Uiteindelijk komen we in Molini en daar naar de pizzeria. Die verhuurt ook kamers, waarschijnljk vooral in de winter.

 

Het is de zaterdag en de nacht van de Leonidenzwerm, groot feest hier kennelijk.

Wij kunnen ze niet zien. Maar we eten een goede pizza. Aardige bazin, beetje droevig. Er komen een paar eters, er zijn 3 kamers bezet.

20 km , deels langs de weg.