37 Eggiwil naar Schangnau

De Wachthubel

Samen met de Chinezen in een grote eetzaal ontbijten. De Chinezen maken buiten foto’s van allerlei voor ons gewone dingen. Wij gaan op pad naar Schangnau, een stukje verder en hoger als gisteren.

 

Nog een stukje langs de Emme, dan omhoog. Langs een aantal rare heuveltjes, dan langs mooie bloemenweiden. We lopen een stuk over de grens tussen Luzern en Bern. Dat was ook vroeger al de grens, dus is er een Wachthubel, waar op de vijand werd gelet. Een mooi hoogste punt. Naar beneden, allemaal jonge wouwen in pasgemaaide hooilanden. Beneden is een feest aan de gang, in de herberg waar wij naar toe lopen.

 

Een houten huis, kamers met gedeeltelijke een simpele douche op de kamer. We mogen als we willen naar het feest, een traditioneel dansfeest. Doen we een beetje, Zwitsers dansen natuurlijk ook stijf. Er wordt muziek gemaakt, een simpel meisje speelt op de blokfluit jodelmelodien en haar vader speelt daarbij oergeli; heel mooi. Het avondeten is lekker, iets minder traditioneel. Dan breekt een onweer los, eindelijk gaat de hitte verdwijnen.

14 km wandelpaden