19 Van Barr naar Chatenois

Tussen de wijnbergen

De GR5, die we gister vanaf de Mur Payen volgen, gaat bijna meteen weer naar de toppen. Wij blijven nu eerst twee dagen in de vlakte van de Elzas tussen de wijnvelden omdat we wel even genoeg bos hebben gezien. Vandaag vanaf Barr langs kleine dorpjes en stadjes naar Chatenois. Het is zonnig, petjes op en zonnebrandcreme smeren. De wijnstruiken staan net in blad en zullen gaan bloeien en het is opeens warm na alle regen, echt luizenweer. Helaas: spuiten dus. De hele dag zien we steeds ergens om ons heen spuitende boeren. Dat bederft de pret wel aardig. Verder voornamelijk kleine asfaltweggetjes om op te lopen.

 

Alle dorpjes hebben mooie vakwerkhuizen, zo nu en dan een heuveltje met wat eikenbos. Geleidelijk wordt het warm, dat waren we niet gewend. We hebben dus ook niet genoeg water bij ons. We gaan een tijdje in een kleine kapel zitten om af te koelen, er liggen foldertjes van een oekumenische dienst. Chatenois ligt bij een toegangsweg naar de Vogezen, we moeten een paar stukjes grotere weg nemen.

Dan komen we het dorpje in, ik word intussen best rood, Frank heeft zoals gewoonlijk nergens last van. Dus bij de Farmacie betere zonnebrandcreme kopen. Dan zoeken we ons hotel op, een heel groot vakwerkhuis. Onze goedkope kamer ligt helemaal boven, onder het hoge puntdak. Mooi uitzicht over de daken. We wassen onze spullen en hangen ze zo goed als mogelijk in de ramen. Om te eten lopen we het toeristische dorpje in en eten buiten.

Slapen met de ramen open, toch nog wat warm.

21 km, 90% asfaltweg.