27 Giromagny naar zuidkant Belfort

Door de vlakte met de duizend meren

Het zal erg warm worden, we zijn blij dat de bagage voor eenmaal niet meehoeft. Met de bus weer terug, eerst de bus vinden in Belfort. Daar moeten we voor overstappen, een uurtje later zijn we in Giromagny. Daar vertrekken net nog twee GR5 wandelaars. Wat een hitte, zo in de vlakte met allemaal meertjes. Felle zon, het is echt inspannend. Veel water drinken. We lopen langs mooie paadjes tussen de meertjes door, soms met en soms zonder recreatie. Ook voor viskweek natuurlijk. We komen bij een recreatieplas waar echt gezwommen mag worden. Alleen is het cafe nog niet open op deze tijd.

 

Een eindje verder is een restaurantje, daar willen ze wel koffie en water verstrekken. In het water zien we kluwens kleine zwarte visjes, die Frank niet kent. Dat is raar.

Vanaf dit punt gaan we omhoog naar één van de forten rondom Belfort, Salbert. 200 meter omhoog, daar ligt een echt Frans 19e eeuws fort. Niet meer in gebruik. We dalen weer af naar het zuiden. Nu willen we nog een stukje langs het kanaal waar we de volgende dag Belfort mee gaan verlaten. Het is 35 oC, we lopen niet prettig. Iets eerder als gepland steken we naar de bus om weer naar het centrum te gaan. We dwalen nog wat door Belfort, deze avond is het wat minder druk op het plein, maar wel nog veel heter in onze kamer.

 

21 km, 50% asfaltweggetjes.