25 mei Rustdag in Rieti

 

De volgende dag is het de laatste rustdag van de wandeling. Eerst ontbijten op het dakterras. Er zijn weinig gasten in het hotel. Dan mogen we met de baas mee naar beneden, worden bij de stadpoort afgezet. We zijn op pad naar een schoenenwinkel, voor nieuwe schoenen voor Anne. Maar eerst het archeologisch museum. Dat is niet groot, wel mooi en er is een klas Italiaanse kinderen met heel strenge begeleiding. Het centrum van Italië blijkt een ronde plaat te zijn, met een klein bordje, dat valt wat tegen.

 

De schoenenwinkel is een eind lopen, naar een buitenwijk. We zijn wat benauwd dat het niks is, maar het blijkt een berg- en klimsportwinkel te zijn. Anne zoekt mooie loopschoenen uit, geschikt voor dit laatste deel. Maar ze kan natuurlijk bijna niet inlopen, dat is wel spannend. We lopen terug naar het oude centrum, veel kerken zijn dicht, of geen kerk meer. Door een glazen deur zien we een schitterende kapel met een doopvont en prachtige oude fresco’s. Gesloten. De dom is wel open, maar teveel gerenoveerd.

 

We lunchen bij een eenvoudige tent, waar al gauw mensen van de provinciale diensten ook binnenkomen. Dan lekker rusten in ons hotel, nadat we bevestigd hebben gekregen dat die enorme kandelaars allemaal Muranoglas zijn. Nog wat orchideetjes en een wat aftandse Grote Beervlinder op de foto. Naar beneden naar Rieti voor het eten is wat ver, dus we eten weer in de grote houten eetzaal.