52 Lago d’Orta naar Borgomanero

Piemonte: De vlakte die bij de bergen hoort

Fantastisch ontbijt, heel veel lekkere dingen. Ze serveren van alles wat in het restaurant over is! Vandaag de Povlakte in. Eerst een stuk langs het meer, met mooi zicht. De Alpen liggen achter ons. Aan het einde van het meer moeten we wat zuidoostwaarts onze weg vinden. Dat valt niet mee. Er loopt een weg richting de spoorbaan, dat gaat goed. Maar daarna hoopte ik richting een klooster op een uitkijkpunt te komen, maar daar is geen pad naar toe. Dus we lopen over een klein pad naar het dorp Bolzano Novarese. Alles stil op Maria Hemelvaart. Buiten het dorp lopen we naar een bos. Even zoeken, maar mooi bos. Redelijk efficient komen we bij het volgende plaatsje, Gozzano. Opeens veel indistrie buiten de dorpjes, nieuwe wegen, we lopen een stukje langs een grote weg. Dan komen we weer op kleinere paden, langs de Agogna. De weg wordt een zandpad, het lijkt Drente wel.

 

Dan de brug over, langs een zijweg naar Borgomanero. Hier een echte Povlakte boerderij, veel groter als de bergboerderijen. Borgomanero is een grotere industriestad. Alles is helemaal leeg en stil op Maria Hemelvaart. Helemaal niemand op straat, behalve wat buitenlanders. De Chinezen zijn wel open. Dus daar koffie en water drinken. En dan naar het station om terug te gaan naar Lago d’Orta. Van het station terug naar het eiland en naar onze B&B.

Voor volgend jaar moet ik beter voorbereiden: Frank weet niet of hij de Povlakte wel door wil en beiden willen we niet meer zoveel verdwalen als de laatste dagen in Italie.