50 Fobello naar Varallo

Langs de rivier

Vanuit dit dorp achter in de bergen richting van het Sesia dal.

Alle inwoners zijn hier lang vandaan vertrokken om in de Povlakte een beter bestaan te zoeken. De dalen zijn zo steil en onherbergzaam, dat er geen extra land te ontginnen valt. Ook een zekere familie Lancia komt uit Fobello. Er loopt ook werkelijk maar één weg, of je komt op omwegen van honderden meters op en neer. Dus braaf langs de weg.

 

Bijna geen verkeer, mooi langs de rivier. Kleine dorpjes, een kopje koffie zit er net in. Er is een groenteboer die de groente per kruiwagen naar de overkant brengt over een loopbrug. Na een aantal kilometers kan er wel overgestoken worden, we lopen een stukje wat spannender in de buurt van de helling. Eten aan de rivier, mooi uitzicht over de snel stromende water. Dan nog een stuk verder weer terug naar de overkant op de weg. Het is niet fijn aan de voeten, al dat asfalt. Bij Varallo kunnen we omhoog om het dorp van boven binnen te komen, het is de eerste stad na Domodossola.

 

We hebben een kamer in hotel Italia. Schitterend traditioneel gebouw, traditionele gasten en traditioneel eten.

We blijven hier een dag om naar de Monte Rosa te gaan. Met de bus naar Alagna Valsesia, met de kabelbaan omhoog. Tot hoog, waar we de meest schitterende kleine bloempjes bewonderen. Ook de Himmelsherold, voor de tweede keer in ons leven. We gaan omlaag naar halverwege de berg, daar lunchen op een mooie bloemenweide.

 

20 km, langs de asfaltweg