Verzamelen in Assisi

 

Op 14 mei reizen we van alle kanten naar Rome: Anne vanuit Groningen, Nieske vanuit Leidschendam en ik vanaf Aiguillon. Mijn vlucht gaat als eerste en moe van alle laatste werk thuis breng ik de dag half slapend door, tot Anne en Nieske met de vlucht vanaf Schiphol komen.

 

We reizen met de trein naar Assisi, dat duurt nogal lang, maar er staat gelukkig een taxi bij het station. De chauffeur kent alleen het adres niet, rijdt ons eerst de stad uit, maar na wat telefoontjes komen we toch bij het appartement boven aan de stad. Het is een huis van oma, deels met oude en deels met nieuwe spullen, heel rustig. Ligt bij het amfitheater en is een aanrader als je met een groep van een paar mensen bent.

De dag erna is regenachtig, we bekijken alle plannen en kaarten en bekijken mooie dingen in de stad.

Angela Merkel en de president van Columbia komen de volgende dag, ter gelegenheid van de start van de Giro. Vandaag is er nog niet veel afgezet en kun je alle kerken in. Ook in het museum komen we terecht, burgerkunst was in deze stad vol kerken en kloosters tweede garnituur.

 

Wel staat nog de oude Minervatempel in het centrum en er tegenover een merkwaardige gewelf bij het Palazzolo del Populo: fresco’s in een ons onbekende stijl. Die zullen we pas veel later herkennen in Rome!

We koken avondeten in het appartement, zien dan tenminste de zon in de avond. Anne loopt naar de Rocca Maggiore om de stad in het avondlicht te vangen.  Morgen bij de tocht naar de Monte Subasio hopelijk beter weer.