Rustdag in Pietrasanta

Ik dacht dat Pietrasanta omdat het klein is beter zou zijn voor een rustdag als het grote en drukke Lucca. Na ons ontbijt gaan we op ons gemak het stadje in om langs de beeldenroute te lopen.

 

We krijgen er een extraatje bij: ter gelegenheid van het bevrijdingsweekend is er een handwerktentoonstelling in 4 grote tenten. Werk van dames uit de wijde omgeving, tot Genua aan toe zijn de handwerkclubs vertegenwoordigd. Kantwerk, veel tafelkleden, schilderijtjes, zakdoeken. De dames uit Genua hebben de groente en fruitschilderijen van Arcimboldo als onderwerp genomen voor driedimensionaal borduurwerk.

Nou goed, de beelden: de stad koopt kennelijk elk jaar een paar beelden voor haar verzameling. Dat kan ook, want er werken veel kunstenaars in de stad. De beelden beslaan de periode 1980 tot nu. Fraaie zijn er bij, we maken een aantal foto’s, maar lang niet van alles. Een Maria van marmer met mozaiek, een centaur van brons en een heel mooie marmeren Moebiusring. 

 

Dan gaan we naar de B&B, vallen in slaap en rusten zo lekker uit.

Vervolgens nemen we de tijd om te praten over plannen na terugkomst thuis. De B&B eigenanren trakteren ons daarbij nog op een kopje koffie. ’s Avonds gaan we eten bij een restaurant dat van Tripadvisor een hoge waardering had: erg druk dus! Wel lekker.