20 Van Chatenois naar Ribeauvillé

Nog een dag in de Elzas

Het is vandaag niet ver, eigenlijk een soort rustdag, de twee dagen erna lopen we flinke tochten. Dus ontbijten we op ons gemak. Dan weer de wijnvelden in, de spuitmachines staan nog aan. Vandaag hebben we zicht op een paar grote kastelen op de bergen. Die zijn zo hoog dat wij er niet langskomen. De GR5 misschien wel, maar wij kijken ook graag uit de verte. De dorpjes liggen vlak bij elkaar, welvaart van de wijnbouw. Het is weer best warm.

 

Na Rodern lopen we omhoog een bos in, mooi bos. We komen dan hoog boven Ribeauvillé uit. Daar zien we de ooievaars op de daken zitten, dat hoort kennelijk meer bij de Zuid- als bij de Noord Elzas. Ribeauvillé is echt een stad, het is er druk, want het Pinksterweekend nadert. Wat een mensenmassa opeens. Frank wil een overhemd met korte mouwen kopen, dat lukt hier best. En we willen wat wandelkaarten naar huis sturen: dat is lastig want het postkantoor in het dorp wordt verbouwd.

 

Met wat moeite weten we toch een envelop en postzegels te organiseren. Echt Elzasser eten in een druk restaurant. Morgen zal het heel anders zijn.

14 km, 90% kleine asfaltweggetjes.