36 Langnau naar Eggiwil

Het begin van de grote Alpendoorsteek

We gaan verder, de Alpen doorsteken. De eerste week met Nieske, aanreizen overdag naar Bazel en dan de dag erna vanaf Langnau beginnen met niet te lange etappes, want het gaat meer omhoog als vooruit.

In 16 dagen gaan we 10.000 hoogtemeters maken.

Er heerst een hittegolf in Europa, we reizen goedkoop eerste klas met de ICE naar Bazel, dus tot daar hebben we nog nergens last van. (geregeld door de treinreiswinkel uit Leiden). Dan is het in Bazel al avond, we hebben in de trein al gegeten. Maar het is nog ruim boven de 35 graden. Zwetend lopen we naar ons eenvoudige hotel. Inchecken gaat een beetje speciaal, we staan te zweten. In de kamers is het ook warm, lastig inslapen. De volgende morgen teruglopen naar het station en via Bern naar Langnau.

 

Tegen 11 uur kunnen we op stap. Ook hier op 700 meter is het nog flink warm. We volgen eerst een paar dagen de Transsuisse wandelig, die van Porrentrui in de Jura naar Locarno lopt, kronkelend door Zwitserland. Als we het geel gemerkte spoor hebben gevonden, is het verder vrij simpel. Eerst omhoog door de bloemenweiden, door stukjes bos tot we een veel mooier uitzicht hebben op de hoge bergen erachter. Daar pauze, Nieske breekt helaas het pootje van haar zonnebril. Langzaam gaan we dalen, niet zo ver maar we zijn het niet gewend.

 

We komen in Eggiwil, het eerste huis heeft een heel strak christelijke kerk naast zich. In het dal is het even zoeken naar het hotel zelf. Hun restaurant is dicht in de zomer. Maar we kunnen wel een eind verder in een echt houten huis eten. Erg traditioneel Zwitsers. Dan naar ons hotel, als we net in bed liggen komt er een bus Chinezen aan. Die hebben ratelende rolkoffers en houden ons uit de slaap.

12 km, voornamelijk wandelpaden