3 Van Wallendorf naar Echternach

Door de canyons van het Muellertal

Wij ontbijten in ons hotel, Pieter en Bernarda op de camping. We lopen over de camping om afscheid te nemen, zij zijn aan het inpakken. Dan gaan we omhoog, alweer een combi van GR5 en eigen weg. Eerst omhoog naar Bigelbach, door een mooi weiland. Daarboven door een bos op weg naar Beaufort.

Afwisselend over kleine tussenpaadjes en stukjes asfalt. Beaufort heeft een fraai kasteel, we lopen er met een boog omheen. Na Beaufort begint een prachtige kloof waar we doorheen lopen. Een schitterend stuk.

 

Aan het einde kiezen we onze eigen weg naar het volgende spektakel van dit gebied, een rotspartij richting van Berdorf. Het is er druk met toeristen die de rotsen als einddoel hebben en er niet langslopen naar Echternach. Voorbij Berdorf volgen we weer de GR5. We komen langs een mooie grot, waar een openluchttheater is. Verder naar beneden, eerst een stuk makkelijk lopen. Maar boven Echternach is het weer kruipdoor sluipdoor tussen de rotsen. Dan de laatste afdaling.

 

We gaan naar ons hotel, waar Frank even rust neemt. Ik wil de Romeinse ruines bekijken. Daarnaast is alweer een festival nu met luchtbalonnen, dus veel aanloop. Maar weinigen nemen de moeite om de ruïnes te bekijken. Nou ja, er is aardig gerestaureerd, de zuilen zijn ook niet meer oorspronkelijk. We eten in het centrum.

Vandaag 20 km, flink hoogteverschil, zeer afwisselend.