14 Reipertswiller naar La petite Pierre

Nog meer bos

Voor de bezienswaardigheden zou je moeten omlopen over Lichtenberg, waar een groot kasteel staat. Omdat Frank nog helemaal niet fit is, doen we dat niet maar nemen de kortere route. Vanaf het hotel eerst even broodjes halen, dan terug en net voorbij het hotel naar de bosrand lopen. Daarnaast ligt een weiland dat helemaal omgeploegd is door de wilde zwijnen.

Aan de andere kant langs de bosrand omhoog, om een voetbalveld heen en dan langs een leuk bospad omhoog. Dan gaat het weer omlaag naar het dorpje Wimmenau. Met wat moeite kunnen we ergens koffiedrinken. Dit was een stukje van 5 km. Het volgend stuk gaat over een veel langere, hogere rug naar Eckartswiller.

 

Frank is echt niet lekker, het gaat niet best met het lopen. Gelukkig is het wel een heel mooi pad, het eindigt in een klein dorpje langs een riviertje. Dan nog eenmaal omhoog, naar een echte kam. We lopen langs flinke rotsen, daar zal de naam La petite Pierre misschien vandaan komen. Als we in ons hotel aankomen, gaat Frank naar bed. Ik loop naar het kasteel, het is een museum. Dan gaan we eten, Frank eet nog lekker mee. Maar de volgende dag gaan we toch maar naar huis.

 

16 km, bijna allemaal voet- en bospaden