12 Eppenbrunn naar Dambach/Neunhofen:

Het noordpuntje van de Vogezen

 

We gaan de grote bossen in. Na nu volgen een aantal dagen waarin we ons haast Hobbits voelen: geen mens te zien het grootste deel van de dag, wel heel veel bomen. Dat begint meteen buiten Eppenbrunn, we stijgen door heel groene dalen in de richting van de Franse grens. Dat is 4 km verderop.

 

Boven bij de grens staat een schuilhutje. In Frankrijk meteen weer een groot militair oefenterrein, Bitsche. Toch gauw 10 bij 15 km, maar op de kaart staat het niet, alleen op OSM. Je hoort het wel, het is er oorlog. We lopen oostwaarts vanaf de grens, eerst hoog op 400 m. Een ooievaar vliegt op, dat is raar zo in het bos. Dan dalen we af naar Sturzelbronn, een bosdorpje met een rare vervallen abdij. Onze weg is al best een zoektocht geweest met al die bospaden en we besluiten het traject wat te vereenvoudigen door de rustige weg een stuk te volgen langs een meertje. Na een paar kilometer wordt het dal breder en steken we het riviertje over.

 

Het is hier moerassig. In de stilte lopen we verder naar Neunhofen / Dambach. Daar is 1 hotelletje, waar ze best eten voor ons willen klaarmaken. Frans eten, lekker. Het is heel stil in de nacht.

16 km, makkelijke tocht, maar wel goed op de weg letten. 5 km asfalt.