4 Echternach naar Trier

Duitsland in

Nu verlaten we echt de GR5 om via Duitsland de Vogezen te bereiken. We lopen naar het centrum van Echternach, daar staat Trier 30 km. Zo lang is onze eigen route niet. Eerst buiten het centrum omhoog, om te beginnen langs een landweggetje, dan langs een grotere weg. Die blijkt erg druk te zijn, er wordt hard gereden. Nou ja, het alternatief was weer eens door het hellingbos.

 

Boven op de heuvel gaan we een mooi stil bos in, lekker ontspannen lopen. Dan dalen we weer af, met mooi uitzicht op de heuvels in Duitsland. In Rosport steken we de rivier en daarmee de grens over naar Ralingen. Even een stukje langs de Our, dan omhoog naar het heuvelland richting Trier. Landbouwgebied, er wordt al geoogst. Ik heb kleine weggetjes uitgezicht, we blijven vrij lang hoog en zien in de verte de Hunsrueck al liggen.

Kleine dorpjes Kersch en Udelfangen, waar niets te koop is. Dan in Trierweiler een winkel, we kopen wat te eten. Nu richting van Trier. Eerst onder de snelweg door, dan komen we op een sluipweg richting Trier. Die wordt expres niet onderhouden, lijkt het wel. Trier ligt diep onder ons, op een gegeven moment dalen we af. Eerst geleidelijk, dan wordt de weg zo steil dat het verboden is voor auto’s, ook wij hebben moeite om deze afdaling netjes te doen. Maar dat is maar een klein stukje. Dan richting van de Moezel, en natuurlijk over de oude Romeinse brug Trier in. Dat heeft toch wel wat: daar liepen die Romeinen zelf…

Uiteindelijk toch 26 km, veel asfalt, prachtige uitzichten.

We blijven een dag in Trier, halen ons enige stempel in ons pelgrimspaspoort en bekijken de kerk en het museum. Wat een verzameling Romeinse spullen! En ook naar de zwarte poort, de Porta Nigra.