8 St Wendel naar Waldmoor

Onbekende heiligen

Dit stuk hebben we in het voorjaar gelopen. Allebei niet heel fit, Titi kwam met een infectie naar St. Wendel en Frank nam die over. In St. Wendel lekker geslapen in het centrum. De volgende morgen moeten we behalve brood, kaas en worst ook eerst een mes kopen. Bij een jachtwinkel.

 

Dan op pad naar de St. Wendel kapel. Ligt mooi aan de rand van de stad, met afbeeldingen van een goede herder. Onze wandelweg is een dal verderop, dus naar het zwembad omlaag en weer omhoog.  Het wandelbos van St Wendel in op de zaterdag voor Pasen. Mooi weer. Door wat bos, onder een paar grote windmolens door. Die staan op de heuvel, daarna dalen we sterk af in de richting van een spoorlijn.

 

Daar eenmaal overheen door een klein dorpje en dan over een mooie helling met ver zicht. We lopen over de Lautenbacherstrasse, Lautenbach heet een goede vriend van ons. In het dorpje Lautenbach stroomt die luide beek, het klinkt niet erg hard. Langs een recreatieplas flink omhoog, een bos in. Op het hoogste punt moet een kroegje liggen, vandaag niet open. Dus maar afdalen naar Wadern, hopen dat we daar voor sluitingstijd boodschappen kunnen doen. Het gaat langs een mooie dalende weg. Langs de Glan komen we Waldmoor binnen.

 

Dat is waarschijnlijk in de tweede Wereldoorlog helemaal plat gebombardeerd, het is nu een ongezellig dorp. We kopen eten bij een Turkse winkel en lopen dan naar een pizzeria die ook een paar kamers heeft. Bijna Pasen, ze maken voor ons ’s avonds een lekkere pizza en maken dan alles klaar voor een grote lunch. Kunnen we wel ontbijten? Eigenlijk niet, maar ze willen wel wat voor ons klaarmaken, we zijn de enige gasten.

Makkelijke route, 50% rustig asfalt, 20 km