9 Van Waldmoor naar Schwarzenacker

Om de Amerikaanse bases heen

 

Vandaag lopen we om Homburg heen, een grote stad. Dat is wel een omweg, maar er liggen grote bosgebieden omheen. Tussen het klaarmaken van de lunchtafels krijgen we prima Paasontbijt geserveerd. Dan lopen we via stille straatjes het bos in. Veel paadjes, we lopen fout en gaan een paar km om. Het pad leidt ons dan over de A6. Dit gebied heeft grote Amerikaanse militaire oefenterreinen, niet makkelijk voor wandelaars want die zijn afgesloten. Maar we lopen er om heen langs een camping aan een meer en dan omhoog naar de Kehrberg.

 

Bovenop een leuk cafeetje dat wel open is en flink klandizie heeft op de Paaszondag van fietsers en wandelaars. Daarna zuidwaarts om Homburg. We worden aangesproken door mensen die de weg niet weten, maar ja, wij lopen wel aardig door maar toch ook maar een beetje op goed geluk richting Kirrberg. Dat steekt ook niet zo nauw, je moet op een weg komen die het natuurgebied doorsnijdt en dan langs het riviertje dat omlaag gaat. Erg moerassig gebied, helemaal bemoste bomen. Nu komen we langzaam de middagwandelaars van Kirrberg tegen.

 

Veel hotelletjes zijn hier niet en ik wil graag naar het museum in Schwarzenacker. Dus we moeten naar Schwarzenbach om een hotel te bereiken. Als we daar om 5 uur aankomen, vertrekken net de laatste lunchgasten. Koken vanavond: nee dat lukt niet, maar er is wel een pizzeria in de buurt. We rusten wat uit op onze grote zolderkamer, eten de lekkere chocolade-Paas-verrassingen op die we krijgen. Dan naar de pizzeria, waar we heerlijk Italiaans eten.

22 km, veel wandelpaden