LInken maken in UMAP

 

Linken binnen internet is een kwestie van even goed opletten: je kunt in principe twee kanten op linken.

 

1 van je eigen blog naar UMAP en

2 van UMAP naar je eigen blog.

Denk er om alles op te slaan bij elke stap als je bezig bent, normaal is een link pas af nadat je driemaal klikt op opslaan.

 

 

Van je eigen blog naar UMAP: dan wil je dus dat iemand die je blog leest even op de kaart kan kijken waar je nu bent. Daarvoor moet je het internetadres van de kaart naar je blog brengen. Open daarvoor op het linksymbool midden links de kaart. Kopieer de korte URL:

 

 

 

Maak een kopie, ga naar je eigen blog. Meestal is daar wel een link sectie: uitzoeken waar dat is en plak de link er in. Geef als een naam aan de link Kaart, of Pelgrimsweg of…

Test even dat als je nu op de link klikt, je inderrdaad de kaart vindt. De kaart staat niet ingezoomd.

 

 

Van UMAP naar je eigen blog:

Open je eigen blog en maak  een kopie van de bovenbalk. Als je blog er één is met meerdere bladzijdes, open de bladzijde die je wilt linken en maak dan pas de kopie van de bovenbalk.

Ga naar UMAP en klik op je pion met de rechtermuisknop.. Typ nu: {{ kopieer de link en typ dan }}

Als je elke dag een nieuwe pion zet, en je wilt de link niet steeds opnieuw maken, schuif dan de pion met de link vooruit en zet een extra pion op je vorige overnachtingsplek.

Hier een voorbeeld naar een blog van Jan Buijs in 2016: hiermee kunnen bezoeker van de Pelgrimskaart naar de verhalen van deelnemers komen.