13 Dambach naar Reipertswiller

Reuzenbossen met kastelen

Vandaag de Noord Vogezen in, een streek met veel oude kastelen.

Eerst lopen we in het bos langs omgehakte bomen van onwaarschijnlijk afmetingen: twee stammen zijn samen meer als 2 meter hoog in doorsnede. Dat is wel erg veel. We hebben het idee dat heel veel hout nooit wordt opgehaald. Zonde.

De weg vinden is vrij makkelijk: op vele kruispunten staan richtingaanwijzers naar het volgende dorp. Alleen de gewenste route kiezen. Wij willen langs een ruine, Falkenstein. Echt een kasteelruine op een bergtop, romantisch. Hele vreemde erosie op de rots van het kasteel.

Dan afdalen naar Lieschbach en dan de heuvel over naar Baerenthal. Allemaal Duitse namen. Bij Baerenthal is een recreatiegebied gemaakt langs het riviertje. Nu nog niet in gebruik, maar een broodje kunnen we er mooi gaan eten. Daarna een heuvelrug , een stuk van 8 km naar Reipertswiller. Dat is meteen al de grens naar een ander departement. Dit stuk biedt wat meer uitzicht, het is een mooie wandeling.

 

 

In Reipertswiller komen we weer bij een klein hotelletje, maar dit is een restaurant met kennelijk enige reputatie, het is best vol. We willen graag wat extra rauwkost, maar mevrouw bitst ons af dat elk gerecht zijn eigen groente heeft… gelukkig is daar al rauwkost bij. Dan gaan we slapen in onze groenblauwe kamer. Frank is nog helemaal niet echt beter.

20 km, geen asfalt.